احتمال وقوع فاجعه در جنوب لبنان در پی استفاده تل‌آویو از بمب‌های فسفری-راهبرد معاصر

احتمال وقوع فاجعه در جنوب لبنان در پی استفاده تل‌آویو از بمب‌های فسفری

کارشناسان محیط زیست پس از اقدام رژیم صهیونیستی در استفاده از سلاح‌های ممنوعه از جمله بمب‌های فسفری در جنوب لبنان، درباره وقوع فاجعه زیست محیطی هشدار دادند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۷ - ۰۶ دی ۱۴۰۲ - 2023 December 27
کد خبر: ۲۲۰۶۲۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ همزمان با آغاز درگیری‌ها میان حزب‌الله و رژیم صهیونیستی در جبهه جنوبی لبنان، ارتش این رژیم به استفاده از بمب‌های فسفری ممنوعه در هدف قرار دادن شهر‌ها و روستا‌های مرزی لبنان متوسل شده است به طوری که کارشناسان بر این باورند حملات اسرائیل به شهرها، اراضی کشاورزی و مناطق جنگلی می‌تواند به بروز یک فاجعه زیست محیطی بزرگ منجر شود.

«فرح کنگ»، کارشناس محیط زیست در گفتگو با اسپوتنیک تصریح کرد: «منابع تأمین آب در جنوب لبنان پس از حملات اسرائیل با بمب‌های فسفری به روستا‌ها و شهر‌های واقع در مناطق مرزی جنوب این کشور، آلوده شده است و رسوبات ناشی از آن می‌تواند برای انسان‌ها و گیاهان خطرناک باشد.»

کنگ تاکید کرد: «بمب‌های فسفری در زمره سلاح‌هایی هستند که حاوی ترکیبات فسفری بوده و از آن‌ها در جنگ‌ها و منازعات استفاده می‌شود در حالیکه این نوع سلاح‌ها خطرات بهداشتی و زیست‌محیطی دارند.»

این کارشناس خاطر نشان کرد:آلودگی‌های ناشی از بمب‌های فسفری بر حیات وحش و گیاهان تاثیر منفی خواهد گذاشت و چه بسا به مرگ گیاهان و جانوران و تغییر در تعادل اکوسیستم منجر شود و این همان چیزی است که در جنوب لبنان، به ویژه در باغات زیتون اتفاق افتاده است و اغلب کشاورزان لبنانی محصولات زیتون خود را از دست داده اند. در همین حال تأثیر بمب‌های فسفری ممکن است دراز مدت باشد، زیرا فسفر بسته به نوع خاک منطقه می‌تواند در آن باقی بماند و سپس به آب‌های زیرزمینی هم نفوذ کند و تأثیر آن بر محیط‌زیست سالیان سال باقی بماند.

این کارشناس خواستار نمونه برداری از خاک‌های اراضی جنوب لبنان شد و گفت: «نمونه‌های خاک و آب باید از اعماق مختلف جمع‌آوری شوند و آزمایش‌های لازم برای آنالیز و تعیین میزان فسفر موجود در آن‌ها صورت گیرد.

وی تاکید کرد استفاده از بمب‌های فسفری می‌تواند آلودگی خاک و آب‌های اطراف را به دنبال داشته باشد و این امر بر زیست بوم منطقه تأثیر می‌گذارد و برای انسان‌ها و حیوانات مشکلاتی را بوجود خواهد آورد چرا که این بمب‌ها قابلیت نفوذ به آب‌های مجاور را دارند.»

این کارشناس محیط زیست افزود: مواد موجود در بمب‌های فسفری می‌تواند در رسوبات رودخانه‌ها و حوضه‌های آبی اطراف ته نشین شود و آب باران زباله‌های شیمیایی این بمب‌ها را به داخل رودخانه‌های و آبراه‌های نزدیک هدایت کند. این در حالی است که فسفر سفید قابلیت تاثیرپذیری سریع از اکسیژن موجود درهوا را داراست و این امر باعث می‌شود خطر گسترش آن به نقاط دور از مکان‌های مورد استفاده، کاهش یابد. / تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده